Erhvervsliv:

 

Løgismose vender hjem til Fyn

 

Svendborg-virksomheden Halberg A/S køber Løgismose, og ejerskabet af den hæderkronede fødevarevirksomhed vender dermed hjem til Fyn. Halberg er en langsigtet ejer, der vil videreudvikle Løgismoses unikke position og velsmagende sortiment af højkvalitetsprodukter

Halberg A/S har indgået en aftale med den nuværende ejer, kapitalfonden IK Partners om at overtage det fulde ejerskab af Løgismose, der har hovedsæde i Broby på Midtfyn, hvor Lene og Sven Grønlykke i 1965 etablerede virksomheden.

Halbergs adm. direktør Frederik Halberg, der er tipoldebarn af stifteren Harald Halberg, udtaler i den forbindelse:
”Løgismose er en helt speciel virksomhed, og et perfekt match for Halberg. Begge er fynske virksomheder med stærke familiehistorier, og vi glæder os til fortsat at videreudvikle Løgismose med respekt for firmaets traditioner, kvalitet og innovation, så vi kan sikre endnu flere smagsoplevelser til de mange loyale forbrugere af Løgismoses produkter.”

Halberg er et mini-konglomerat, der også indbefatter produktion af tobaksprodukter og af erhvervsbeklædning samt aktiviteter inden for hoteldrift og ejendomsinvestering. Med købet af Løgismose føjes således nu et femte ben til forretningen. Løgismose-teamet med direktør Jesper Uggerhøj i spidsen fortsætter. Jesper Uggerhøj siger i den forbindelse:
“Vi har haft et godt og aktivt ejerskab med IK, som har hjulpet os med at professionalisere vores forretning. Løgismose lancerede tidligere i juni en ambitiøs strategi for bæredygtighed under titlen ”Omtanke for mennesker, dyr og vores natur” og ser generelt ind i en grønnere fødevarefremtid. Vi ser frem til det nye ejerskab med Halberg A/S, og til sammen med dem at skabe endnu mere værdi og flere velsmagende fødevarer med afsæt i vores fælles fynske DNA.”

CEO i IK Partners, Christopher Masek, er ligeledes tilfreds med at have bragt Løgismose godt på vej, med en positiv udvikling både i forhold til omsætning og indtjening. Han ser det som et naturligt skridt, at stafetten nu gives videre til en ny ejerkreds, og udtaler i den forbindelse:
”Det har været vigtigt for os at finde en ny langsigtet ejer af Løgismose, og med Halberg A/S har vi fundet netop det. Samtidig glæder vi os over at kunne bringe Løgismose tættere på sine rødder på Fyn.”

Løgismose, der bl.a. har et tæt og stærkt partnerskab med Netto og Salling Group, fortsætter som selvstændigt selskab under Halberg A/S, der overtager alle aktier og alle aktiviteter, inklusive gourmet-supermarkedet på Nordre Toldbod i København og Løgismose Wine.

Transaktionen forventes endeligt effektueret 31. august 2023. Parterne har aftalt ikke at
offentliggøre købssummen.

For yderligere information, kontakt da venligst:

  • Frederik Halberg,
    adm. direktør, Halberg A/S
    på mobil 26 37 90 20
  • Casper Janns,
    kommunikationsrådgiver,
    på mobil 20 16 74 81

Om Halberg A/S: Halberg-koncernen er en traditionsrig, familieejet virksomhed i Svendborg med aktiviteter inden for produktion af tobak, hoteldrift, erhvervsbeklædning, ejendomsinvestering og kapitalforvaltning. Halberg Koncernen er desuden meget engageret i lokalsamfundet i Svendborg og på Sydfyn. Mere information på halberg-as.dk

Om Løgismose A/S: Løgismose blev etableret i 1965, og er i dag et af Danmarks stærkeste fødevarebrands, særlig kendt for en høj gastronomisk kvalitet, dedikeret fokus på smagen og håndværket, og med en etisk holdning til hvordan produkterne bliver til. Løgismose udvikler, producerer og indkøber fødevarer og vin, der distribueres gennem egne butikker og webshop, i dagligvarehandlen samt til virksomheder, restauranter og hoteller.

Mere information på loegismose.dk

Om IK Partners’ ejerskab: IK Partners købte i 2015 aktiemajoriteten i det fusionerede Løgismose Meyers med et ønske om at styrke to af de stærkeste navne i det danske fødevarelandskab. I 2019 blev de to virksomheder opdelt, og i december 2022 blev Meyers solgt til engelske WSH. Med frasalget af Løgismose er IK Partners’ investering i det oprindelige Løgismose Meyers nu bragt til ende.