Svendborgsund Marina

Projekt Svendborgsund Marina

Følg løbende med her på hjemmesiden – Vi er godt i gang med planlægningen af det kommende byggeprojekt.

Svendborg Sund Marina ligger på gammel værftsgrund, hvor der i hundreder af år er blevet bygget skibe. Pladsen blev i starten af 1870’erne overtaget af rigmanden Theobald Weber. I 1872 etablerede han et træskibsværft, som sønnen Sophus Weber siden overtog. Sophus byggede tæt på 300 lystfartøjer fra det, der dengang blev kaldt Gl. Hestehave Værft.

Den 1. marts 1941 overtog den verdensberømte og danskfødte bådebygger, Henry Rasmussen, Gl. Hestehave værft. Der blev investeret store summer i værftet. Nye og større haller, bedre beddinger og bolværker – alt sammen for at forøge produktionen af lystbåde til især det amerikanske marked. Der var stor jubel i byen over initiativet, og Rasmussen blev sammenlignet med H.C. Andersen. En af Svendborgs store fabrikanter, Otto Halberg, trådte ind i bestyrelsen for værftet.

Tingene gik ikke som planlagt. Værftet endte med primært at bygge både og minestrygere til den tyske marine, hvorfor Otto Halberg trak sig fra samarbejdet i 1943. Det var en tydelig demonstration. Otto Halberg blev senere likvideret af en tysk terrorgruppe natten mellem den 20. og 21. april 1945, muligvis på grund af den anti-tyske indstilling, han og familien havde vist ved den og flere andre lejligheder. Også Harald Halberg, Ottos brorsøn, blev dræbt. Retsopgøret efter besættelsen indebar beslaglæggelse af al tysk ejendom og det gjaldt også Henry Rasmussens værft, da han var tysk statsborger.

Efter krigen blev værftsbygningerne brugt til bygning af karosserier til busser. I 1970 begyndte man på ny at producere lystfartøjer i hallerne. Det var nu i glasfiber. I slutningen af 1970’erne blev værftet lavet om til lejligheder og marina.

Det er vores vision, at vi vil gøre Svendborg til et mere attraktivt sted at leve, bo og være

Citat af René Ringsted

CEO i Halberg Properties A/S

Ønsker du at følge med i vores boligprojekt Svendborgsund Marina

Kontakt René Ringsted på tlf. 21 54 15 12 eller headoffice@halberg-properties.dk

Vil du vide mere om vores forskellige projekter?

14 + 5 =